I Have a Dream

Streven we onze dromen na of laten we ons door onzekerheid leiden? Vaak zeggen we: " Ik kan mijn vaste baan niet zomaar opgeven", "het is voor mij niet weggelegd" of: "ik moet voor de kinderen zorgen". En zo dragen we dit soort dromen vaak een levenlang met ons mee. Steeds komen ze weer terug. Dan zie je iemand op tv of je hoort over mensen die wel zijn geworden wat jij altijd wilde en denk je: "Was ik dat maar."

Vorig jaar stond ik in de Paravisie met een interview. Naar aanleiding van dat artikel kreeg ik een mail van Harm. Het gevoel schoot door me heen dat hij wel eens mijn 'broer' zou kunnen zijn. Het is een van mijn dromen om een gelijkwaardige broer te hebben. Ineens was hij er. Zijn moeder had het artikel gelezen en zei: "Henk Jan dat medium daar moet je eens op consult gaan".

Tot die tijd wist ik natuurlijk helemaal niets van Harm. Harm had echter hetzelfde gevoel bij mij. Tijdens de reading kreeg ik hele sterke gevoelens over zijn carrière als zanger door. Een enorme kracht maakte zich van mij meester en ik kreeg hulp van genezijde. Harm zijn overleden oma Wamel gaf door dat ze net zoveel van Harm houdt als van haar eigen kinderen. "Vraag maar naar die duif," zei ze. Voor Harm was dit een overduidelijke boodschap van zijn oma. Er was ooit een duif die zo brutaal was om zijn huis binnen te vliegen en twee nachten op een kast in de woonkamer te blijven zitten. "Ik ben altijd bij je en geloof in je" mocht ik doorgeven van oma. Hij moest in zijn droom blijven geloven!

Nou is de muziekbusiness voor veel mensen een hard gelach. Afwijzingen en in de eerste ronde van X-factor, Popstars of Idols er al uit gegooid worden. Terwijl je dacht echt te kunnen zingen. Gouden bergen en heftige teleurstellingen. Er zijn maar weinig mensen die het echt redden. Je heet Sieneke mag op je 18e, Sjah la lie, sjah la la op het songfestival zingen en heel Nederland valt over je heen. En vervolgens sta je op nr. 1 in de top 40...ook dat is een realiteit. Ik voelde dat ik Harm wilde begeleiden. "Geloof erin dat je een zanger bent!" net zo hard als ik erin geloof.

Pijnlijk en doodeng was het wanneer er in het traject weer eens een platenmaatschappij toehapte. Ik liet mijn gevoel dan eerlijk spreken ook als ik voelde dat hij het niet moest doen. "Harm, het voelt niet goed, al blijft het jouw keuze." Uiteindelijk liet hij een single produceren door Martin Sterken met de titel: 'Altijd bij mij'. De originele tekst ging over het ontmoeten van een meisje in de disco. Het klonk op zijn zachtst gezegd weinig origineel. Inspirerend en spiritueel was het zeker niet. Mij raakte het niet, dus met mijn grote mond stelde ik voor dat ik de tekst wel wilde bewerken. Met als resultaat dat het gaat over jezelf mogen en kunnen zijn. Over de eeuwige liefde van mensen. De kracht hebben om door te gaan en in dingen te geloven.

We hebben veel gepraat, overlegd en beslist. Zijn gevallen en stonden weer op. Mailtjes, tefefoontjes, contacten met producers en platenmaatschappijen. Geen talentenshow voor Harm, maar alles op gevoel en het geloof in succes. We gingen door, zeiden nee tegen dingen die niet goed voelden, gingen niet in zee met mensen die van alles beloofden maar waarbij de energie niet zuiver was. Soms met geknepen billen. We droomden door en we gingen ervoor.

De singlerelease was op 8 maart in Tiel. Frans Duijts (Leef je droom) overhandigde de eerste plaat want we hebben het voor elkaar gekregen om bij hetzelfde platenlabel terecht te komen! Harm wil mensen raken met mooie teksten en zijn prachtige eigen stemgeluid wat ergens het midden houdt tussen Frank Boeien, Rene Froger en Marco Borsato, maar dan anders. Het liedje 'Altijd bij mij' raakt je en is tegelijkertijd heerlijk om gewoon mee te blèren. De agenda van Harm staat ineens vol met interviews voor radio en tv. De single is vorige week vanuit niets binnen gekomen op 26 in de Nederlandstalige top 30! Om vervolgens deze week weer te blijven staan, zo gaat dat dan. And we have only just began...

Niet opgeven! Droom je dromen! Niets moet, maar ontvang wat je wilt ontvangen. Ik wilde altijd mensen helpen. Werken als medium en coach. Tot mijn lieftallige partner mij een schop onder mijn reet gaf en tegen me zei: "Zeg het is nu wel genoeg met dat gepiep van je dat je een droom hebt. Of je gaat het doen of je houdt op erover te janken!" Hij had zo gelijk!

Voor slechts €1.98 is de single te downloaden zodat de kansen steeds groter worden dat het een hit wordt. Dit kun je doen op: http://www.zazell.nl/browse_bundle.aspx?bundle_id=445918

Hij heeft een droom…En jij? Er is niets mis met hulp vragen. Laat je coachen want alleen is maar alleen. Ik vraag ook jullie hulp om Harm te helpen. Geen enkele weg is onbegaanbaar. Die van jou dus ook niet. Schaf een kompas aan en een goede uitrusting. Durf! Durf je nek uit te steken. Durf te vallen en sta weer op. Probeer te lopen tot je uiteindelijk kunt rennen op het pad dat je opgegeven had. Toen Harm Rikken de eerste keer zijn nieuwe single “Altijd bij mij” thuis draaide, landde er een duif op zijn balkon…