Ze.nl

Vanaf donderdag 28 februari kunnen we wederom kijken naar het programma 'Het Zesde Zintuig'. Deze keer uitgezonden door RTL4. In de serie wordt gezocht naar de beste paranormaal begaafde Nederlander van 2008. Na het screenen van honderden mensen, zijn de beste zestien 'telepathische talenten' geselecteerd om in acht afleveringen een spannende strijd met elkaar aan te gaan. Vrouw.nl ging alvast kijken wat 'Het Zesde Zintuig' dit seizoen gaat brengen.

afbeelding-1-interview-ze
Het Zesde Zintuig wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en dat is een schot in de roos. Beau heeft humor en is behoorlijk sceptisch, wat het programma leuk en luchtig maakt.

Het Zesde Zintuig.
Kandidaat Henk Jan heeft het in een andere test meteen goed. Hij zit voor een groot scherm (daar achter zit Sandra Brood) met in zijn handen een dichte zak (een schoen van Herman Brood). Henk Jan 'ziet' een vrouw met donker haar achter het scherm zitten en zegt vervolgens meteen de volledige naam: "Herman Brood."

afbeelding-2-interview-ze
Kandidaten Henk Jan en Monique

Hans Dekker, CEO van TéVé MEDIA GROUP
Hans Dekker is trots en dat mag ook wel: "Wij hebben dit programma bedacht en dat is vervolgens tot leven gekomen toen we ontdekten dat het inderdaad werkte. Wij hebben het programma in een aantal landen verkocht en daar zijn we heel erg trots op, het gebeurt natuurlijk niet zo vaak dat je een programma hebt wat zo over de wereld vliegt.

Kandidaat Henk Jan
Henk Jan komt heel openhartig en aardig over. Hij is duidelijk in zijn element, hij straalt! Henk Jan: "Ik doe van alles. Ik geef healingen en kan veel vertellen over mensen die overleden zijn." Ook ontdekt Henk Jan tijdens de opnames van Het Zesde Zintuig, dat hij veel meer kan: "Tegenwoordig krijg ik zelfs hele namen door! Dat vind ik wel grappig om te ontdekken." Volgens Henk Jan kunnen we zijn manier van werken vergelijken met een radiozender: "Je kan het zien als een radiozender zoeken, je draait aan een knop en dan kom je op een gegeven moment op een bepaald niveau en krijg je van alles door. Het is een enorme uitdaging om dingen te mogen doen die je in je normale leven nooit zou doen. We hebben een heel fijn team en het is leuk om bij mensen te zijn die op allerlei manieren dingen kunnen."

Tekst: Aviola van Driel
Foto's: Marlies Sienot