Spits.nl

"Intuitie de oplossing voor wereldproblematiek"
DOOR FEMKE VAN DER VOORN
RTL4 21.30 uur

"Het is juist heel erg goed om een kritische presentator te hebben", aldus Beau van Erven Dorens over Het Zesde Zintuig, dat vanavond van start gaat.

Beau was hij erg enthousiast over het programma. "Ik ben altijd wel geintresseerd geweest in het bovennatuurlijke en spiritualiteit. Laten we wel zijn:we hebben slechts een heel klein stukje van de evolutie ladder beklommen. Als we echt een beetje behoorlijk geevolueerd waren, dan communiceerder we allang via de paranormale snelweg"

In de eerste aflevering van vanavond zien we Henk Jan, Miriam, Glenn en Monique. Zij moeten in Fort Ijmuiden op zoek naar een man die zich daar in een van de honderden kamers verstopt heeft. Niet iedereen slaagt erin de man op te sporen, maar Henk-Jan, door vrienden ook wel Henk-Char genoemd, zet een opmerkelijke prestatie neer.


screenshot-spits-nl 
  Beau: "Henk Jan was nog erg onzeker over zijn bijzondere gave. Wist niet zo goed wat te doen met alle impulsen die hij doorkreeg. In het begin deed hij een beetje stoer voor de camera en dat sloeg nergens op. Tot hij op een gegeven moment zichzelf op het matje riep. hij concentreerde zich en liep vervolgens rechtstreeks op de verstopte man af. Ja, toen kreeg ik wel kippenvel op mijn armen." 

Hoe zit het met Beau's eigen paranormale begaafdheid? Naar eigen zeggen heeft hij wel intuitie, maar voorspellen daar doet hij niet aan. 

Volgens van Erven Dorens zou het goed zijn als meer mensen iets met hun intuitie zouden doen. "Ja dat zou de oplossing zijn voor heel veel problemen in de wereld, haha. Oorlogen en dergelijke, die ontstaan allemaal door communicatieproblemen, het zou wel handig zijn als die via zesde zintuigen opgelost kunnen worden."